top of page

GPS TRACKER

Indien gewenst kunnen we de elektrische vouwfietsen van Ebike20 uitrusten met een GPS tracker. We hebben 2 varianten, een tracker met Europese dekking en een tracker met dekking in Nederland.

EU TRACKER - HOE WERKT HET?

Wij monteren de tracker in de fiets. Vervolgens kun je de tracker koppelen aan je smartphone zodat je kunt  zien waar de fiets zich bevindt.

 

De tracker werkt in heel Nederland en ook in grote delen van Europa. Via deze link kun je de Europese dekking van de tracker bekijken.

Zodra de fiets in beweging is krijg je een melding in de app en vervolgens wordt de locatie van de tracker periodiek bijwerkt. Als de tracker is geactiveerd gebeurt het tracken met intervallen van 10 minuten. Het is dus geen realtime tracker (die verbruiken veel meer data en hebben een SIM kaart met duurder abonnement nodig).

De tracker is voorzien van een eigen batterij die maandenlang meegaat en heel eenvoudig via het display van de fiets kan worden opgeladen. Het apparaat heeft dus geen invloed op de accu en het bereik van de fiets.

Wij hebben de tracker hier getest en zijn tevreden over de resultaten. De locatiebepaling is nauwkeurig met een marge van +/- 20 meter. En de periodieke tracking in actieve modus werkt ook prima. Het is eventueel ook mogelijk om meerdere fietsen in één app te volgen.

WAT KOST HET?

Deze GPS tracker kost €135,- inclusief montage. De tracker wordt geleverd met een 3 jarig abonnement (geen extra kosten) en mocht u de tracker na die tijd willen blijven gebruiken dan betaalt u slechts €10 per jaar voor het verlengen van het abonnement. Dit kan je t.z.t. gewoon zelf via de app regelen.

 

Het koppelen van de tracker aan de smartphone werkt heel eenvoudig en bij ontvangst van de ebike met tracker krijg je informatie over hoe je het apparaat koppelt.

IS DE TRACKER 100% BETROUWBAAR?

Het kan zijn dat het netwerk een signaal van de tracker mist of dat de tracker tijdens het rijden niet in de actieve modus schakelt. De fiets kan ook op plaatsen terecht komen dat de tracker geen verbinding kan maken met het netwerk. Maar we zijn tevreden over de testresultaten. De tracker heeft een grote dekking in Europa en in Nederland gaf hij in veruit de meeste gevallen een goede plaatsbepaling en ritgeschiedenis weer. De tracker is dus het overwegen waard als je wilt weten waar je ebike zich bevindt. Bovendien geeft de tracker meldingen als de fiets wordt verplaatst / bewogen. Ten slotte is het prijs technisch een betaalbare oplossing.

VERSCHIL TUSSEN EU EN NL TRACKER

De NL tracker werkt op dezelfde manier als de EU tracker en wordt geleverd met een 2 jarig abonnement (EU tracker is 3 jaar). Het grootste verschil is dat je de tijdsintervallen korter op elkaar in kan stellen (2, 5 of 10 minuten). De app is iets gebruikersvriendelijker (beiden werken heel eenvoudig) en de tracker reageert naar onze mening iets sneller. De accu duur is wel korter (afhankelijk van tijdsintervallen één tot meerdere weken). Als u de fiets alleen in Nederland wilt tracken dan is de NL versie zeker het overwegen waard.

EUROPESE TRACKER

€ 135

Invoxia-tracker-map1.jpg
Invoxia-tracker-map2.jpg

NEDERLANDSE TRACKER

€ 79

Kco-navigatie-2.jpg
Kco-navigatie-1.jpg
bottom of page