top of page

ANTI DIEFSTAL | FIETSVERZEKERING

EBIKES ZIJN POPULAIR

Ebikes zijn populair en dus diefstal gevoelig. Volgens de Fietsersbond worden er in Nederland jaarlijks tussen de 468.000 (lage schatting) en 772.000 (hoge schatting) fietsen gestolen.

Goed idee dus om bij de aanschaf van een elektrische vouwfiets stil te staan bij diefstal preventie. Hieronder behandelen we een aantal mogelijkheden waarmee u uw ebike kunt beveiligen.

biketheft4_3082764k.jpg

SLOT MET ART** KEURMERK

axa-ringslot-solid-plus-insteekkabel.jpg

Stichting ART wordt gevormd door de ANWB, BOVAG, RAI Vereniging en Verzekeraars. Het keurmerk geeft aan dat het fietsslot aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet, een goedgekeurd fietsslot krijgt van deze organisatie een ART** keurmerk.

Als u kiest voor een ART slot dan weet u dat u een goed slot krijgt. Dit type slot wordt vaak ook verplicht gesteld door de verzekeraar als u een fiets wilt verzekeren. Veel verzekeraars eisen bij het afsluiten van de fietsverzekering dat er een ART** slot gemonteerd zit op het frame van de fiets (bij een ART** kettingslot is dat dus niet het geval).

Indien gewenst monteren wij de elektrische vouwfiets af met een ART** AXA Solid Plus slot inclusief insteekkabel. Het ringslot wordt met speciale adapters op het frame gemonteerd (goedgekeurd voor de fietsverzekering). We leveren het AXA slot standaard met een insteekkabel zodat u de fiets vast kunt zetten aan een object. Dit ontmoedigd diefstal.

FIETSVERZEKERING

Het is uiteraard ook mogelijk om uw ebike te verzekeren tegen diefstal. De premie verschilt per verzekeraar maar gemiddeld betaalt u ongeveer 10% van de aanschafwaarde aan verzekeringspremie. U bent dan voor een periode van 3 jaar verzekerd.

 

Veel verzekeraars stellen als voorwaarde dat de ebike een goedgekeurd ART** slot moet hebben (gemonteerd op het frame). De fietsen van Ebike20 zijn uiteraard voorzien van een uniek frame nummer. Bij het afsluiten van een fietsverzekering raden wij u aan om op te letten wat u precies verzekert en welk bedrag er wordt uitgekeerd na diefstal (nieuwwaarde of dagwaarde). 

Waar verzekeren?

Ebike20 verkoopt zelf geen verzekeringen maar Unigarant is een bekende fietsverzekeraar met scherpe premies. Als u aangesloten bent bij de ANWB kunt u ook bij deze verzekeraar profiteren van ledenvoordeel. Op verzekering.nl staat een overzicht van aanbieders.

insurance-icon.png

FIETSALARM

Ebike20 kan haar fietsen voorzien van een alarm.  Bij het stallen van de fiets kunt u het alarm met een afstandsbediening activeren. Het alarm is voorzien van bewegingssensoren. Als de sensoren een beweging registreren geeft het alarm eerst een waarschuwing en vervolgens gaat het alarm af. Het alarm werkt onafhankelijk van het AXA slot. U kunt het alarm dus activeren als de fiets wel of niet op slot staat.

GPS TRACKING

Ebike20 kan haar fietsen voorzien van een GPS tracker waarmee u via een app op de telefoon de locatie van uw fiets kunt bepalen. Als de fiets in beweging komt wordt de tracker geactiveerd en krijgt u een melding op uw telefoon. Zolang de ebike in beweging is ontvangt u om de +/- 10 minuten de locatie op uw telefoon (het is dus geen realtime tracking).

 

De tracker werkt met het Sigfox netwerk en heeft dekking in een groot deel van Europa (bekijk hier het overzicht). De eerste 3 jaar werkt de GPS tracker zonder abonnementsvergoeding (daarna betaalt u ongeveer €10 per jaar). De locatie bepaling van de GPS tracker is behoorlijk nauwkeurig (+/- 20 meter). 

De GPS tracker is geen waterdicht systeem. De tracker kan meetpunten missen waardoor de plaatsbepaling niet 100% gegarandeerd is. En als u weet waar uw ebike staat is het nog geen garantie dat u uw fiets kunt terughalen. Maar wij zijn zeer tevreden over de werking van onze trackers en kunnen in de showroom de werking verder toelichten.

tracker-map1.jpg
bottom of page