top of page

SMART MOBILITY | FIETS VAN DE ZAAK | BIKE SHARING

SMART MOBILITY

Het idee is niet nieuw, de vouwfiets bestaat al heel wat jaren. Ook de combinatie met andere vervoersmiddelen is er al lang (zie Polygoon journaal uit 1964). Het enige vernieuwende is wellicht de elektrische aandrijving op de vouwfiets waardoor je nog makkelijker heen en weer rijdt.

 

Toch is de elektrische vouwfiets een prachtige en eenvoudige oplossing voor de steeds groter wordende verkeersdrukte. De vouwbare ebikes van ebike20 zijn makkelijk mee te nemen, 100% legaal op de weg, zeer comfortabel in gebruik, nagenoeg iedereen past erop en de ebikes hebben geen uitstoot.

Polygoonjournaal 1964 opvouwbare fiets

Polygoonjournaal 1964 opvouwbare fiets

Video afspelen

FIETS VAN DE ZAAK

bike_map_marker_225-Icon.png

Een eenvoudige vorm van smart mobility is de fiets van de zaak. Een werknemer kan op een fiscaal voordelige manier een fiets aanschaffen die hij/zij gebruikt om naar het werk te komen. Fietsen is gezond, goed voor het milieu en het ontlast de verkeersdrukte. Hieronder de meest voorkomende constructies.

Fietsplan

In dit geval betaalt de werkgever (een deel van) het aankoopbedrag van de fiets als bruto loon. Dit kan de werknemer al snel enkele honderden euro's voordeel opleveren. Meer informatie en rekenvoorbeelden op mkbservicedesk.nl

Ebike20 is aangesloten bij Nationale Fiets Projecten en kan ook direct de facturatie richting werkgevers verzorgen. Met toestemming van uw werkgever is de aanschaf van een Ebike20 via het fietsplan dus geen probleem.

Leasefiets | Fiets van de zaak

De huidige regeling van de leasefiets is vrij omslachtig maar vanaf 1 januari 2020 wordt het eenvoudiger. Dan betalen fietsers die via hun werk een fiets ter beschikking krijgen jaarlijks 7% bijtelling. Dit houdt in dat je 7% van de waarde van de leasefiets bij je inkomen optelt en daarover betaal je belasting volgens de belastingschijf waarin je inkomen valt. Voor een e-bike van €2500 betaal je dan een kleine €70 per jaar bij een belastingtarief van rond de 40%. Voor het zakelijk leasen van een fiets betaalt de werkgever daarnaast leasekosten, die per fiets verschillen. 

BIKE SHARING | DEELFIETS

Bij Bike Sharing ben je geen eigenaar maar slechts een tijdelijke gebruiker van het transportmiddel. Voorbeelden:

  • Een lokale overheid / commercieel bedrijf stelt fietsen ter beschikking voor verhuur.

  • Een bedrijf stelt fietsen ter beschikking aan haar personeel.

De markt van bike sharing is volop in ontwikkeling en innovaties volgen elkaar snel op. De meest voor de hand liggende oplossing is om de ebike te voorzien van een smart lock (eventueel met GPS).

Door middel van een app kan iemand met toestemming het slot openen en zo gebruik maken van de fiets. Na gebruik wordt de fiets weer op slot  gezet totdat de volgende geautoriseerde gebruiker zich meldt en het slot weer kan openen.

Als de smartlock is voorzien van een GPS module dan is het ook mogelijk om via de app de fiets te traceren / lokaliseren. Bij verhuur is dit heel interessant omdat mensen dan eenvoudig de dichtstbijzijnde fiets kunnen zoeken en huren.

De Ebike20 Design III series zijn perfect geschikt voor bike sharing. De fiets is makkelijk in te stellen voor klein en groot, heeft minimaal onderhoud nodig en dankzij het kleine frame is de fiets makkelijk te parkeren / transporteren. 

Wij komen graag in contact met lokale gemeenten / bedrijven die interesse hebben in bike sharing concepten.

ebike20-bikesharing-logo.jpg
bottom of page