ANTI DIEFSTAL | FIETSVERZEKERING

EBIKES ZIJN POPULAIR

Ebikes zijn populair en dus diefstal gevoelig. Volgens de Fietsersbond worden er in Nederland jaarlijks tussen de 468.000 (lage schatting) en 772.000 (hoge schatting) fietsen gestolen.

Goed idee dus om bij de aanschaf van een elektrische vouwfiets stil te staan bij diefstal preventie. Vooral als u de fiets nog wel eens onbeheerd moet achterlaten is een goed slot geen overbodige luxe. Een goed slot ontmoedigd diefstal.

In dit artikel behandelen we een aantal oplossingen m.b.t. sloten en uiteraard de fietsverzekering.

SLOT MET ART** KEURMERK

Stichting ART wordt gevormd door de ANWB, BOVAG, RAI Vereniging en Verzekeraars. Het keurmerk geeft aan dat het fietsslot aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet, een goedgekeurd fietsslot krijgt van deze organisatie een ART** keurmerk.

Als u kiest voor een ART slot dan weet u dat u een goed slot krijgt. Dit type slot wordt vaak ook verplicht gesteld door de verzekeraar als u een fiets wilt verzekeren. Veel verzekeraars eisen bij het afsluiten van de fietsverzekering dat er een ART** slot gemonteerd zit op het frame van de fiets (bij een ART** kettingslot is dat dus niet het geval).

Indien gewenst monteren wij de elektrische vouwfiets af met een ART** AXA Solid Plus slot inclusief insteekkabel. Het ringslot wordt met speciale adapters op het frame gemonteerd (goedgekeurd voor de fietsverzekering). We leveren het AXA slot standaard met een insteekkabel zodat u de fiets vast kunt zetten aan een object. Dit ontmoedigd diefstal.

SMARTLOCKS

De smartlock is een redelijk nieuwe ontwikkeling op het gebied van sloten. Een smartlock heeft bijvoorbeeld een bewegingssensor. Op het moment dat iemand aan het slot zit zonder dat hij hem ontgrendelt geeft het slot een signaal aan de smartphone van de eigenaar en/of er gaat een ingebouwd alarm af. Een ander voordeel van een smart lock is dat u hem op afstand kunt openen zodat andere mensen (met uw toestemming) gebruik kunnen maken van de fiets.

Een geavanceerde smartlock heeft ingebouwde GPS zodat u op elk moment kunt zien waar de fiets is en welke routes er zijn gereden. Dit type sloten zijn eventueel ook verkrijgbaar met een ART keurmerk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

FIETSVERZEKERING

Het is uiteraard ook mogelijk om uw elektrische vouwfiets te verzekeren tegen diefstal. De premie verschilt per verzekeraar maar gemiddeld betaalt u ongeveer 10% van de aanschafwaarde aan verzekeringspremie. U bent dan voor een periode van 3 jaar verzekerd.

 

Veel verzekeraars stellen als voorwaarde dat de ebike een goedgekeurd ART** slot moet hebben (gemonteerd op het frame). De fietsen van Ebike20 zijn uiteraard voorzien van een uniek frame nummer. Bij het afsluiten van een fietsverzekering raden wij u aan om op te letten wat u precies verzekert en welk bedrag er wordt uitgekeerd na diefstal (nieuwwaarde of dagwaarde). 

Waar verzekeren?

Ebike20 verkoopt zelf geen verzekeringen maar Unigarant is een bekende fietsverzekeraar met scherpe premies. Als u aangesloten bent bij de ANWB kunt u ook bij deze verzekeraar profiteren van ledenvoordeel. Op verzekering.nl staat een overzicht van aanbieders.

Reviews

SHOWROOM

Dorpsstraat 107

3751 EN  BUNSCHOTEN

bezoek op afspraak

 

CORRESPONDENTIE

Dorpsstraat 106 

3751 ET  BUNSCHOTEN

+31 (0)6 52 42 7007

info@ebike20.nl

BEDRIJFSGEGEVENS
Komic
KvK 53740335
BTW NL192517521B01

 

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon

© 2023 by PRETTY GAL. Proudly created with Wix.com